شورای اسلامی شهر طرقبه
سه شنبه, ۲۲ آبان , ۱۴۰۳
شعار سال 1402
معرفی شهر طرقبه

معرفی شهر طرقبه

ریشه نام طرقبه، از «ترغبذ» می‌باشد که از دو بخش «تُرُق» و «بَذ» تشکیل شده و به معنی آبادی بزرگ است. پسوند «بد» و «بذ» و «پت» در پارسی باستان برای غیر انسان به معنی بزرگ بوده است. طرقبه در اصل ترغبذ بوده و ترغبذ و ترغوذ که با گذشت زمان دگرگونی آوایی پیدا کرده‌اند به ترغبذ و ترغبه و طرقبه.

بعضی افراد آن را به معنی راه‌های بهتر بیان کرده‌اند و گفته‌اند: «طُرُق» جمع مکثر طریق و «به» بـــه معنی بهتر است و در نتیجه طرقبه به معنــی راه‌هــــای بهتر می‌باشد.

طرقبه یکی از شهرهای شهرستان طرقبه شاندیز می باشد که در استان خراسان رضوی واقع شده و همچنین در دامنه کوه های بینالود قرار گرفته است. طرقبه از جمله آبادی‌ های بزرگ طوس باستان به حساب می آمد. شهر طرقبه قدمتی طولانی دارد و در گذشته (قرون اسلامی) این شهر به عنوان یکی از مناطق دشت طوس به نام ترغبذ شناخته می ‌شد و به آن دلیل که این شهر بر سر راه کوهستانی و مال رو مشهد به نیشابور قرار داشت، در طول قرون اسلامی به صورت گذرگاه و تفرج‌گاه نیز به شمار می‌ رفت. در گذشته طرقبه یکی از روستا های کوچک و خوش آب و هوای طوس بوده، که به عنوان ییلاق در نیمه اول سال مورد استفاده قرار می گرفته است. اما امروزه و پس از گذر زمان، طرقبه به شهر بزرگی تبدیل شده که دارای امکانات تفریحی و گردشگری بسیاری بوده و توانسته توجه مسافران و زائران حضرت علی بن موسی الرضا (ع) را به خود جلب نماید.

شهر طرقبه در شمال غربی کلان شهر مشهد و در عرض جغرافیایی ۳۶/۱۸ درجه و طول جغرافیایی ۵۹/۲۲ درجه واقع گردیده که از انتهای بلوار وکیل آباد آغاز می شود. ارتفاع شهر طرقبه از سطح دریا ۱۳۰۰ متر و جمعیت این شهر نزدیک به ۲۵۰۰۰ نفر می باشد. این شهر از ۷ محله اصلی تشکیل شده است که شامل محلات ویلاشهر، بوستان گلستان، طرقدر، فرهنگیان، عنبران ، حصار و محله مرکزی طرقبه می باشد.